Breng eens een bezoek aan Krakau

Krakau is de voormalige hoofdstad van Polen en is een opkomende stad in Oost-Europa. Niet voor niks staat het centrum van Krakau op de UNESCO werelderfgoedlijst en is de stad in 2000 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Krakau heeft als één van de weinige steden in Polen de verschillende oorlogen ongeschonden doorstaan en is daarom met al zijn historische architectuur een echte must-see. Ook voor wie een liefhebber is van kunst of goed wil gaan stappen: in Krakau kan je je hart ophalen.
Reizen naar Krakau
Vanuit Amsterdam rijd je met de auto in ongeveer 12 uur naar Krakau. Voor wie sneller wil reizen is vliegen een goede optie.

  • EuroLot vliegt vanaf Schiphol in 2 uur rechtstreeks naar Krakau
  • RyanAir vliegt vanaf Eindhoven in 2 uur rechtstreeks naar Krakau
  • Lufthansa vliegt vanaf Schiphol met één overstap in 3,5 uur naar Krakau

 

 

5 cafés in Krakau die je móet bezoeken

1. Alchemia
Deze kroeg is een begrip in de wijk Kazimierz. Ontzettend hip en toch ouderwets. Met een bij elkaar geraapt interieur dat om onduidelijke reden perfect past.

2. Piwnica Pod Baranami

Piwnica Pod Baranami was een van de bekendste plekken waar progressieve theatergroepen de grenzen van de staatscensuur opzochten. Nu is het een sfeervol keldercafé, met kleine tafels en oude accessoires.

3. Eszeweria
In deze sfeervolle kroeg trek je je terug uit de drukke stad. Antieke meubels, kaarslicht en vriendelijk personeel maken Eszeweria tot een intieme plek. In de zomer kun je in de grote achtertuin van een koele zelfgemaakte limonade proeven.

4. Bunkier Sztuki
Dit café, dat aan de buitenkant wel iets wegheeft van een bunker, heeft goede wisselende exposities waar artistieke locals op afkomen. De andere publiekstrekker is de grote veranda aan de Planty, waar je het hele jaar door overdekt buiten zit.

5. Drukarnia
Een trekpleister voor de buurt. Met onder één dak een knus café gedecoreerd met oude kranten aan de muur, een modernere cocktailbar en een concertzaal voor voornamelijk jazzmuzikanten en zo nu en dan een dj.

 

Bronnen:

Verkeersbureau.info

100procenttravel

 

Krakau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*