Breinspelletjes op de telefoon

Het idee is, dat als je je hersens pijnigt en kraakt, dit beter is voor je welzijn in de toekomst. Naja, waar of niet waar: er zijn een aantal quiz-spelletjes voor op je smart-telefoon die ook gewoon leuk zijn om te spelen.

Quizduel
quizduelEen spelletje waarin je vragen moet beantwoorden verdeeld in een aantal categorieën, zoalks bijvoorbeeld Eten&drinken, Sport& vrije tijd, Film& cinema, Wetenschap, Boeken & woorden, Macht & geld. Als je aan de beurt bent kies je eerst de categorie, beantwoord de drie vragen waarbij de antwoorden als multiple choice zijn opgenomen.
Je kunt spelen tegen een willekeurige tegenstander en het spel loopt over zes rondes.
Soms zijn de vragen gemakkelijk, maar vaker zijn ze best pittig. Het spel is gratis, maar dan komt er reclame bij. Voor 2,99 is er een reclamevrije versie.
Apple-Iphone bezitters klikken hier
Android-telefoons doen dat hier

 

 

 

 

 

Trivia-crack

triviaOok in Trivia-crack speel je tegen een ander. Je draait aan een rad van fortuin en komt op een vraagcategorie. Die vraag moet je beantwoorden door een keuze te maken uit de set antwoorden die er staan.  De meeste gebruikers vinden Trivia-crack gemakkelijker dan Quizduel. Ook hier wordt je lastig gevallen door reclame: die kun je steeds wegklikken of ook een betaalde versie kopen. Deze app is behoorlijk populair met tegen de 2 miljoen Nederlandse gebruikers.

Iphone bezitters klikken hier
A
ndroid-telefoonbezitters  hier

 

 

Overigens leuke bijkomstigheid is dat je met je tegenstander rustig kunt gaan chatten: beide apps hebben die mogelijkheid, dus dat kan extra gezellig zijn.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*