Betalen zonder pasje(s) : het werkt ook nog!

Net zoals de afgelopen decennia stop ik in mijn linkerbroekzak iedere dag een portemonnee/pasjeshouder. Daarin zitten bankpasjes, een creditcard, tegenwoordig een rijbewijs op pasjesformaat en wat contant geld. Maar sinds kort – een paar maanden – merk ik dat ik dat helemaal niet meer nodig heb. En dat is ook soort bevrijding. Altijd maar die bult in je broekzak is ook niks. Want wat blijkt: contant geld vergeelt waar ik bij sta, want ik gebruik dat nooit. En sinds de betaalpasjes nu netjes op mijn telefoon zitten, hoef ik alleen maar de telefoon op de betaalautomaat te leggen…. en klaar.

Ik heb dat etuitje alleen nog maar nodig als ik met de auto ga, want je moet je rijbewijs kunnen tonen. Dus als het even kan stap ik op de fiets of ga lopen.

Meer informatie over contactloos betalen voor mensen met een Iphone:

Kijk op de Apple-site  ( voor klanten van ABN Amro, Bunq, ING, Openbank en Rabobank)

Contactloos betalen met Android-telefoontoestellen (bijv Samsung, Google, Huawei e.a.), lees het artikel op de website van de consumentenbond

Maar de boodschap blijft: weg met de plastic pas!

 

Gerard Plonkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*