In 40 vragen stemadvies voor senioren

12 september zijn er Tweede Kamer verkiezingen. Ongeveer de helft van de kiezers is 50 jaar of ouder. Je zou op grond daarvan kunnen verwachten dat de politieke partijen stevig inzetten op het winnen van vertrouwen bij deze grote groep. Tot nu toe lukt ze dat voor geen meter. Maurice de Hondt meldt op www.peil.nl :
Als aan de ouderen wordt gevraagd welke partij men vindt dat die t.a.v de problematiek van ouderen een beleid voert dat het meest overeenkomt met de eigen wensen van dit onderwerp dan eindigt de SP op de eerste plaats (15%), direct gevolg door 50PLUS (14%). PvdA (8%), CDA (6%) en VVD (5%) volgen op ruime afstand. Alleen de PVV staat hoger dan deze drie partijen met 12%. D66, ChristenUnie en Groen Links worden amper genoemd door de groep boven de 50 jaar.  Aldus Wim van Minnen van de koepel CSO – Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties – het samenwerkingsverband van vier ouderenorganisaties.

CSO heeft de programma’s van politieke partijen samengevat op basis van 40 stellingen en vragen rond zorg, inkomen, wonen en andere actuele thema’s.

 

Bron:

http://www.ouderenorganisaties.nl/programmavergelijker-2012/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*