31 mei Zin in ouder worden

Zin in ouder worden is het eerste congres van het Amsterdam Center on Aging (ACA). Het congres biedt een positieve blik op het ouder worden, met een keur aan gerenommeerde onderzoekers die hun visies op het thema presenteren.

  • Wanneer: donderdag 31 mei 2012
  • Waar: Hoofdgebouw Vrije Universiteit, Auditorium
    De Boelelaan 1105 Amsterdam
  • Tijd: 9 – 18 uur

Ochtendprogramma
Het ochtendprogramma richt zich in het bijzonder op ouderenonderzoekers en professionals in de ouderenzorg. Tijdens de parallelsessies in de ochtend presenteren ouderenonderzoekers verbonden aan ACA en van andere instituten/universiteiten hun onderzoek.

Middagprogramma
Het middagprogramma, met o.a. lezingen van Ab Klink en Dick Swaab, is interessant voor iedereen die ouder wordt, zorg draagt voor ouderen in de privé- en/of werksfeer of onderzoek doet naar ouderen. Tevens wordt er in de middag een postersessie verzorgd door onderzoekers van ACA, die speciaal gericht is op het informeren van algemeen geïnteresseerden.

Wilt u meer informatie over dit congres? Of wilt u zich inschrijven? Bezoekt u dan de website van het Vumc.

Over het Amsterdam Center on Aging

Het Amsterdam Center on Aging (ACA) richt zich op één van de grootste uitdagingen in de komende decennia, namelijk de veroudering van de bevolking.

Dit brengt problemen met zich mee die vragen om innovatieve oplossingen, ondersteund door excellent wetenschappelijk onderzoek. Hiertoe hebben ouderenonderzoekers van het VU Medisch Centrum (VUmc) en de Vrije Universiteit (VU) zich verenigd in het Amsterdam Center on Aging (ACA).

ACA stelt zich ten doel multidisciplinair ouderenonderzoek binnen VUmc en VU te bevorderen en ervoor te zorgen dat een breed publiek gebruik kan maken van de wetenschappelijke bevindingen van het ouderenonderzoek van VUmc en de VU. Eén van de activiteiten van ACA is het ACA congres, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*