30% Europeanen heeft een pensioenregeling

| Geen reacties

Veel Europeanen hebben geen inzicht in het inkomen dat ze op hun oude dag zullen ontvangen. Ook is het grootste deel van hen niet voldoende op de hoogte van veranderingen binnen het pensioenstelsel van hun thuisland. Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit dat ieder zijn eigen financiële toekomst veiligstelt. Dit belang blijkt echter nog niet tot veel Europeanen door te dringen.

Uit een onderzoek van ING Investment Management (ING IM) blijkt dat slechts 30% van de Europeanen een pensioenregeling heeft. Dit terwijl bijna de helft (49%) van de ondervraagden met vervroegd pensioen wil. Wel vindt 59% van de Europese bevolking dat het tijd wordt om eens te beginnen met de planning van haar pensioen.

Ivar Roeleven, Managing Director Mutual Funds Europe, ING Investment Management: “Onze bevindingen zijn zorgelijk. Als mensen niet op tijd starten met het plannen van hun pensioen, dan is de kans groot dat zij na hun pensioenleeftijd met grote tegenvallen te kampen krijgen. Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen erkennen dat hun staatspensioen niet voldoende zal zijn om van te leven. Het lijkt er echter op dat een gebrek aan vertrouwen in pensioenfondsen en professionele verzekeraars mensen ervan weerhoudt om hun pensioen verder aan te vullen.”

Twee derde van de Europeanen (66%) weet niet of hun spaargeld en pensioenplan voldoende zal zijn voor de financiering van hun pensioen. Ondanks dat vinden zij het wel belangrijk om hierin te blijven investeren. In Nederland heeft de negatieve berichtgeving rondom pensioenen geresulteerd in terughoudendheid. De helft van de Nederlandse bevolking weet niet zeker meer of haar pensioen wel een goede investering is.

Lees verder op deze pagina.

 


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

*


Naar boven