Stofje in rode wijn blijft effectief werkzaam tegen kanker

| 1 reactie

Om met het slechte nieuws te beginnen: alcohol is nooit goed voor het lichaam en kan soms zelfs verantwoordelijk gehouden worden voor het ontstaan van kanker. Maar als er toch alcohol ‘moet’ worden genuttigd, doe dat dan met een goed glas rode wijn.

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven en in de schil daarvan zit een stofje resveratrol.  En resveratrol heeft een buitengewoon goede uitwerking op bijvoorbeeld het vertragen van kankercellen en speelt ook een rol in het voorkomen daarvan. Het mooie is, dat bij ‘losse’ inname van dit stofje het effect weer snel verdwijnt, maar via het nuttigen van rode wijn weer niet.  Het leven kan toch ook mooi zijn.

 

Bron:  AlphaGalileoFoundation


Eén reactie

  1. Pingback : [apptip] Vivino: (bijna) alle wijnen van de wereld | 50pluswereld | Maakt verstandige senioren slimmer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

*


Naar boven