Verkering na je zestigste

Nog nooit in de geschiedenis is het voorgekomen dat een groot aantal zestigplussers met een gerust hart een nieuwe levenspartner kunnen wensen, kunnen zoeken en kunnen vinden, met de lange termijn als doel. Het blijkt een nieuw verschijnsel.

Blijvende verlangens

Vooral blijkt het realistisch te zijn omdat het aantal zestigplussers de komende decennia nog enorm zal toenemen en men veel langer gezond zal blijven. Men zal dus ook gezonde gevoelens en verlangens houden die om een persoonlijke verantwoordelijkheid vragen, of anders gezegd: die een persoonlijk antwoord verlangen. Dit blijkt echter teleurstellingen en vragen op te roepen. Een partnerschap in deze levensfase is namelijk niet hetzelfde als in elke periode daarvóór. Het is een nog onontgonnen gebied.

De belangen zijn groter dan ooit. Ten eerste wegens het ‘late uur’ en ten tweede wegens het nog steeds terecht verlangde welzijn op geestelijk, emotioneel en affectief gebied. Ook het lichamelijk welzijn zal hier baat bij hebben.

Actief op zoek

Dit boek is een ‘gebruiksaanwijzing’ met veel uitgebreid beschreven cases van en voor mensen boven de zestig jaar die actief op zoek zijn gegaan – of willen gaan – naar een nieuwe levenspartner en daar ook moeite voor willen doen en erover willen nadenken. Mensen die op dit gebied geïnformeerd en geïnspireerd willen worden en praktische handvatten wensen om de kans van slagen groter maken.

Uit: Verkering na je zestigste
Auteur: Sophie de Wijn
ISBN: 978 90 6665 863 9 | 160 pagina’s |  € 6,90

1 thought on “Verkering na je zestigste

  1. Pingback: Huwelijksproblemen op oudere leeftijd | 50pluswereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*