Dag van de beeldverzamelaar: Zorg dat je erbij bent!

Wanneer:
08/11/2014 @ 11:00 – 16:00
2014-11-08T11:00:00+00:00
2014-11-08T16:00:00+00:00
Waar:
Chassé Theater
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK Breda
Nederland
Kosten:
22,50

BeeldjagersOnbedoelde zelfportretten van mensen die hun spiegel verkopen op Marktplaats, een geheim archief van de Rijksluchtvaartdienst, meisjes die poseren met grote vissen, hilarische reclameteksten op bestelbusjes. Dit is slechts een kleine greep uit de inzendingen voor Beeldjagers; dé dag gewijd aan bijzondere beeldcollecties en hun verzamelaars. Op 8 november duiken we in de wereld van de beeldjager en ontdekken wat ons anno 2014 drijft om meer beelden te verzamelen dan ooit…

De afgelopen maanden zijn er meer dan driehonderd beeldverzamelingen ingestuurd via de MOTI website. Nu is het aan de vakjury om, onder leiding van Dagan Cohen, uit al die inzendingen de mooiste, vreemdste en meest opmerkelijke collecties van Nederlandse beeldjagers te selecteren. Heb jij een collectie ingestuurd? Dan ontvang je uiterlijk 15 oktober bericht.

Zo’n 10 – 15 beeldjagers worden door de jury uitgekozen en vertellen op 8 november hun verhaal. Ze laten hun beeldverzameling zien op het podium van het Chassé Theater en we gaan met ze in gesprek. Waarom verzamelen ze eigenlijk en hoe komen ze aan hun beelden?

Naast de beeldverzamelingen die zijn ingezonden, vertellen ook prominente beeldjagers zoals Erik Kessels (reclameman en fotocurator) en Frank Schallmaier (kunstenaar en fotoredacteur van De Volkskrant) over hun fascinatie voor gevonden beeldmateriaal. Tom Hind, Director Creative Content van beeldgigant Getty Images, komt speciaal over uit Londen om te praten over wereldwijde trends in image search. Naar wat voor beelden zoeken wij op internet? En wat zijn daarbinnen de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen jaren? De verhalen en lezingen worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s en na afloop is er gelegenheid om met alle beeldjagers van gedachten te wisselen.

Betoverend, confronterend en hilarisch; Beeldjagers is een unieke middag die je niet wilt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*